Feministhäng!

Äntligen! Vi träffas varje tisdag kl 18-20 fram till sommaren hos oss på Kvinnojouren Märta på Märta Ljungbergsvägen 8 i Ljungby! Tjejen som håller i träffarna heter Josefine! Alla tjejer och kvinnor är välkomna oavsett ålder! Det utlovas fika och gott snack! Läs mer om temat för varje träff nedan. Hör gärna av dig till oss via mail om du kommer och om du i så fall har några allergier! Hoppas att vi ses :-)

7/1 VÄCK MIG NÄR NI VAKNAT- Öppen diskussion om vad feminism är eller har betytt för dig. När vaknade du?
4/2 STARK/SVAG I RELATION TILL VAD? Vad är stark ? I relation till vad? Stark i relation till vad? En svag person eller? Om jag är stark, finns det svaga kvinnor då också? Eller vaddå? Då är det bra att vara stark och dåligt att vara svag. Vad betyder det ens? Stark sägs i relation till något annat- vilket är svag. Då är det alltså fel att vara svag?
3/3 KÖNSNORMER VILKA ÄR VI? Könsnormer, de finns bland oss överallt. Hur bryter vi dem? Vad gör det med människor om vi inte behöver leva efter olika stereotyper?
7/4 SAMTYCKE Öppen diskussion om ömsesidigt sex. Sex över lag. Vi fostras tidigt in i att tillfredställa mannen. Unga tjejer och killar måste ges en bättre syn på sex, relationer och kärlek.
5/5 VÅLDET MOT KVINNOR Varannan kvinna i Sverige blir sexuellt trakasserad. 96% av våldet mot tjejer och kvinnor utförs av en man. Vi blir våldtagna och mördade samtidigt som hela samhället står och tittar på! Varför blir vi inte betrodda?
2/6 SAKER VI KAN GÖRA Vad kan vi som medsystrar göra för att förbättra samhället och vardagen? Våra barn och ungdomar mår så fruktansvärt dåligt. En fjärdedel av flickorna i årskurs 8 och nästan hälften av tjejerna i årskurs 2 på gymnasiet har någon gång blivit sexuellt utsatta. Ungefär 30% i samma åldrar lever med självskadebeteende. Ca 20 % känner sig ensamma. Det är flickor i ungdomen, våran framtid och de lider!
 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter